Søg i denne blog

tirsdag den 20. marts 2012

"Fresh" marked

Alt dette for sølle 15kr. 

Mit fantastiske rivejern til 5kr

Frikadeller
Efter arbejde tog jeg lige forbi mit marked, der ligger 20 meter fra mit hjem, det er et ret stort "fresh" market, som vi kalder det her (alt er frisk, ja selv kyllingerne er levende). Det er meget asiatisk og meget lokalt, ligesom jeg kan lide det. Jeg lover at tage nogle billeder af markedet næste gang jeg er forbi. Det er helt fantastisk og meget anderledes. Du kan bogstaveligttalt vælge din egen levende kylling eller due, og få den slagtet lige på stedet. Hvilket jeg dog synes er lidt ekstremt.. Men, men ikke desto mindre er alt så latterligt billigt!! Alt det I ser på det første billede inklusiv rivejern (som forresten er helt fantastisk til en 5'er) og plastic skål fik jeg for en slik, 15kr skulle jeg af med for det HELE. Og jeg pruttede ikke engang om prisen. Heldigt for mig så har jeg udseendet med mig, jeg lader bare være at åbne min mund (på den måde opdager de ikke mit gebrokkent kinesisk), og de tror jeg en af dem - og jeg bliver ikke snydt :)

Aftensmaden stod på (måske lidt kedeligt i jeres verden, men dog meget tiltrængt i min verden) frikadeller med sundt tilbehør. Efter jeg har fået mit eget sted, prøver jeg så vidt muligt at lave aftensmad hver dag. Fordi det er en del sundere, billigere (ikke engang sikkert det er det) og fordi det er så super hyggeligt! Billigere er det nok ikke, især ikke hvis jeg skal lave vestligt mad.. De vestlige råvarer er latterlige dyre i Kina. Tro det eller ej, man kan faktisk godt blive dødtræt af at spise ude hver evige eneste dag.

Jeg skal lige nævne mit fantastiske rivejern som jeg erhvervede mig for en 5'er på markedet, jeg må indrømme jeg var meget skeptisk da jeg åbnede pakken, det så halv rustent ud og jeg var egentlig parat til at smide det ud, men det overraskede i dén grad! Se lige de perfekte gulerodsstrimler! Amen altså der er ikke et øje tørt. Der er nok nogle derude der synes jeg er lidt skør i bolden, hvordan kan man være så entusiatisk overfor et rivejern... De der kender mig, ved at jeg lidt af en kitchen-gadget nørd, og at jeg går meget op i mit køkkenudstyr. Nu vil jeg hoppe i seng! God dag til jer derhjemme. :)